• ترخیص کالا
  • ترخیص کالا

ترخیص کالا - پست بین المللی

 

ترخیص کالا یک فرایند در گمرکات است که توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی صاحب کالا (بند ب ماده ۱ قانون امور گمرکی مصوب سال ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی) نزد گمرک جهت صادرات یا واردات کالا صورت می‌گیرد و در طی آن کالایی که با پست بین المللی با انجام تشریفات گمرکی مربوط از اماکن گمرکی خارج می‌گردد.

تجربه ما در ترخیص سریع و آسان بار وارداتی شما از گمرک، این اطمینان را به شما می دهد که حرفه ای ترین افراد وظیفه انجام فرآیندهای حمل و ترخیص کالای شما را به عهده دارند.

تیم حرفه ای ترخیص کالا ی کاراپست با ارسال پروفرما و دیگر مدارک لازم پیش از ورود کالا به گمرک مقصد، مراتب لازم را جهت ترخیص سریع کالای شما پشت سر گذاشته و به محض ورود کالا فرایند ترخیص آغاز می گردد.

ما به شما پیشنهاد میکنیم که اگر به صورت منظم کالای خاصی را وارد می نمایید و یا همواره واردات دارید، با همکاران ما تماس حاصل فرمایید. مشاوره با کاراپست می تواند راه حل های مناسبی را برای شما به ارمغان بیاورد.


تاریخچه گمرک در ایران

تشکیلات گمرکی و پست بین المللی در ایران سابقه دیرینه دارد. در زمان اشکانیان (‌سده سوم قبل از میلاد) سازمان منظم گمرکی وجود داشته و شعب آن در مرزها آمار واردات را در دفاتر مخصوصی ثبت و حقوق معینی دریافت می‌کردند. در این دوره صادرات از پرداخت حقوق گمرک معاف بوده است.‏ · در زمان ساسانیان (‌سده چهارم تا ششم میلادی) حقوق گمرکی به میزان یک دهم ارزش یا مقدار از واردات دریافت می‌شده است.‏ · با ورود اسلام به ایران این رویه در سایر ممالک اسلامی رایج گردید. در دوره صفویه عوارض گمرکی کالاها با توجه به بهای آن تعیین می‌شد. از سال 1053 هجری شمسی (1674 میلادی)‌ گمرک به صورت اجاره ای اداره می‌شد و این ترتیب بیش از دو قرن ادامه داشته است.‏ · در سال 1336 هجری شمسی (1957 میلادی) گمرک به وزارت منظم و از ‏1345‏ هجری شمسی (1966 میلادی) از وزارت اقتصاد مجزا و به وزارت دارایی ملحق شد. هم اکنون گمرک ایران از سازمانهای وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارایی است.‏


ترخیص کالا

ترخیص کالا در ایران به مفهوم آماده‌سازی و ارائه اسناد و مدارکی از جمله مجوزات لازم جهت ترخیص کالا می‌باشد. مجوزات استاندارد، بهداشت، وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان، سازمان انرژی اتمی، وزارت ارتباطات و مخابرات، مبارزه با مواد مخدر، قرنطینه مرزی و قرنطینه نباتی و هر مجوز الزامی دیگری و البته مجوز وزارت راه که به کلیه کالاهایی که با ناوگان غیر ایرانی به حمل و نقل بین‌المللی خود مبادرت کرده‌اند تعلق می‌گیرد که خود شامل پرداخت هزینه ۱۰٪ کرایه حمل کالا می‌باشد.

ترخیص کالا همچنین شامل حمل و ارسال کالا به مقصد نهایی درون مرزی می‌باشد. بسیاری از ترخیص کاران در حوزه‌هایی چون صنایع فلزی، شیمیایی و ماشین آلات و مواد اولیه به تخصص رسیده‌اند. ترخیص کاران معمولاً در گمرکات بنادر و فرودگاه‌ها یا مناطق آزاد متمرکز و مستقر می‌شوند.